Tuesday, October 16

YouTube dezvaluie sistemul de protectie referitor la Copyright


Sistemul celor celor de la Youtube are ca scop principal filtrarea de materiale video care apar pe site-ul lor fara consimtamantul proprietarului. Sistemul este denumit "YouTube Video Identification" iar pentru ca acesta sa poata functiona, va fi nevoie ca toti proprietarii sa trimita o copie a materialului detinut. Acesta este apoi comparat cu uploadurile existente sau cele viitoare, urmand sa fie sterse automat daca exista in baza de date(binenteles doar daca asta e dorinta proprietarului).

Intr-o declaratie facuta de cei de la YouTube, coordonatorul principal al proiectului, Zahavah Levine, va exista un mod in care YouTube va putea scana continutul altor servere pentru a se evita nevoia de a trimite direct lor materialul propriu-zis, doar ca acest lucru va fii mai dificil de realizat.

Doar mie mi se pare sau Google, respectiv YouTube si alte muuulte servicii detinute de Google, incet incet ajung sa indexeze si sa scaneze tot ceea ce exista?

Citeam mai demult un articol in care scria ca unul din scopurile celor de la Google ar fi sa aiba o baza de date atat de dezvoltata si de complexa incat fiecare dintre noi sa poata doar sa tasteze pe Google intrebari de genu: "Ce slujba mi se potriveste? " "Ce sa fac astazi? " si alte intrebari personale de genu, la care sistemul sa si aiba raspunsurile potrivite... Cam infricosator gandul asta dupa parerea mea, dar cred ca sunt persoane care chiar ar putea sa fie incantate de acest concept.

sursa: Engadget

No comments: