Sunday, October 14

Telefonul alimentat cu apa

Desi pare ciudata ideea, in curand s-ar putea sa avem pe piata un nou tip de alimentare pentru telefoane, pe baza de apa (water-powered cellphones), H2O - lichidul vietii sau cum vreti voi sa-l numiti.
Primul care a reusit sa dezvolte un astfel de terminal a fost Samsung, care dupa parerea mea trebuia sa gaseasca ceva inteligent, la cate probleme aveau ei cu timpul de functionare a bateriei. Compania a anuntat o micro celula de alimentare si un generator de hidrogen care va fii capabila sa alimenteze aparate electronice mici, telefoane sau altele timp de 10 ore, doar cu apa.

Pentru inceput se anunta ca alimentarea va fii sub forma de cartuse care vor trebui schimbate tot la 4 zile. Iar pe termen lung, se spera la o evolutie a designului astfel incat sa fie nevoie doar de adaugarea de putina apa in telefon - si atat. Dar sa nu sperati la aparitia noii metode de alimentare prea curand , oficialii de la Samsung anunta o data estimativa - cel curand 2010.

Interesanta ideea, dar cat va fi de posibila si cat de bine se va impaca publicul larg cu un telefon alimentat doar de apa... Daca cumva scapi telefonul din mana?

sursa Gizmondo

No comments: