Monday, November 5

Alianta Google fara Nokia pe telefonie mobila

de Vlad Matei | 05 Noiembrie 2007

Google stabili astazi strategia in sectorul telefoniei mobile, care include un software pentru telefoane si o alianta cu mai multi furnizori de servicii wireless si retaileri, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Reuters.

Printre partenerii Google se numara Sprint Nextel, T-Mobile - divizia din Statele Unite a Deutsche Telekom, Motorola si Samsung Electronics, au adaugat sursele.
Telefoanele mobile ar putea fi lansate la jumatatea anului 2008.
"Google incearca sa castige competitia din sectorul telefoanelor mobile, pentru o audienta mai mare", au spus sursele, care au adaugat ca alianta, al carei obiectiv este extinderea navigarii pe Internet de pe telefoanele mobile, are peste 25 de membri.


Nokia, lider pe piata producatorilor de telefoane mobile, nu va face parte din aceasta alianta.
Google a recunoscut in repetate randuri ca utilizarea telefoanelor mobile pentru navigarea pe Internet reprezinta principala alternativa de crestere a companiei in perioada urmatoare, dar nu a reusit sa intre pe aceasta piata.
Spre deosebire de computerele personale, domeniu dominat de software-ul produs de Microsoft, telefoanele mobile functioneaza pe baza unor sisteme multiple, uneori incompatibile, companiile fiind nevoite sa adapteze software-ul propriu la fiecare dispozitiv.

Google a negociat cu Verizon Wireless, o companie mixta formata Verizon Communications si Vodafone Group, cu privire la dotarea telefoanelor pe care le comercializeaza, cu software-ul Google, au declarat, saptamana trecuta, surse apropiate situatiei.
Toate companiile implicate au refuzat sa comenteze subiectul.

Sursa: Hit.ro, Mediafax

No comments: